Ost och skinkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Ett påhittat recept med gräslöksost som blev jättegott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg
  • Fyllning
  • 200 g rökt skinka
  • 1 paprika
  • 1 liten bit purjolök
  • 200g Créme Bonjour gräslöksost
  • 2 dl créme fraiche
  • 3-4 ägg
  • 1 näve blandad sallad
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare.
    2. Tryck ut degen i en stor pajform och nagga med gaffel. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
    3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Strimla under tiden skinkan, paprikan och purjolöken. Vispa samman ägg, gräslöksosten och 1 dl av den rivna osten. Salta och peppra.
    5. Lägg skinkan, paprikan, purjolöken och salladen i botten. Häll över ägg och oströran. Strö riven ost över.
    6. Grädda mitt i ugnen, 200º i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben