OST OCH SKINKPAJ

Serverar: 6 portioner

Enkel och trevlig paj

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg
  • 150 g rökt skinka
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Hacka skinkan. Vispa ihop ägg, crème fraiche och kryddor. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i äggsmeten, lägg i skinkan och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben