Madame Ediths panerade kycklingfilé

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Som matbloggare har jag tagit fram ett enkelt och gott recept på ost- och skinkfylld, panerad kycklingfilé. Mycket enkelt och gott!

Ingredienser

  • 3 st kycklingfiléer
  • 9 st skivor ost
  • 3 skivor rökt skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Vik skinkan dubbel över en ostskiva. Lägg en ostskiva över och under skinkan. Tryck in i fickan. Rulla de fyllda kycklingfiléerna i vetemjöl blandat med salt. Doppa sedan filéerna i uppvispat ägg. Rulla sist runt kycklingfiléerna i ströbröd.
    2. Stek de panerade kycklingfiléerna i smör. Stek dem gyllenbruna på medelvärme 2 min per sida. Lägg sedan över dem i ugnsform. Stek klart kycklingen mitt i ugnen på 200° i 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben