Som matbloggare har jag tagit fram ett enkelt och gott recept på ost- och skinkfylld, panerad kycklingfilé. Mycket enkelt och gott!
Ingredienser
3 st kycklingfiléer
9 st skivor ost
3 skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
1,5 dl ströbröd
Instruktioner
Skär en djup ficka i varje kycklingfilé.
Vik skinkan dubbel över en ostskiva.
Lägg en ostskiva över och under skinkan.
Tryck in i fickan.
Rulla de fyllda kycklingfiléerna i vetemjöl blandat med salt.
Doppa sedan filéerna i uppvispat ägg.
Rulla sist runt kycklingfiléerna i ströbröd.
Stek de panerade kycklingfiléerna i smör.
Stek dem gyllenbruna på medelvärme 2 min per sida.
Lägg sedan över dem i ugnsform.
Stek klart kycklingen mitt i ugnen på 200° i 10 min.