Salviakryddade renjärpar

Serverar: 4 portioner

Ren och getost samsas fint med en persiljesallad. Får du inte tag i renfärs så använd annan färs.

Ingredienser

  • 400 g ren- eller annan viltfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 dl vispgrädde
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Getostcrème
  • 200 g getfärskost eller 100 g färskost och 100 g smulad chèvre
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk honung
  • Persiljesallad
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 burk matvete durum, ca 400g
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Instruktioner

    1. Getostcréme: Blanda färskosten med matyoghurt, honung och ev smulad chèvre. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar, ställ kallt.
    2. Järpar: Sätt ugnen på 150 grader. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, salvia, grädde, 1 tsk salt och 3 krm peppar. Dela färsen i 8 bollar. forma varje färsboll runt ett grillspett till en avlång "järpe".
    3. Stek/grilla spetten runt om i omgångar ca 2 minuter i en het lättoljad stek/grillpanna. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen ca 10 minuter.
    4. Persiljesallad: Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet från halva citronen, dela och pressa juice ur ena halvan. Häll av matvetet. Blanda tomat, vitlök, citronskal och 2 msk citronjuice med persilja, matvete, tranbär och rapsolja. Krydda med ½ tsk salt och 1-2 krm peppar.
    5. Servera spetten med salladen och getostcrèmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben