Nötbröd-LCHF 2

Serverar: 4 portioner

Ett gott och bra alternativ för oss som har valt bort kolhydraterna i kosten. Det här är ett betydligt "brödigare" (och godare) alternativ än mitt andra Nötbröd-LCHF 1

Ingredienser

  • 2 dl malda hasselnötter
  • 2 tsk linfrön
  • 2 krm fiberhusk
  • 2 krm brödkryddor el. liknande kryddor
  • 1 krm salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Mal hasselnötterna i mandelkvarn eller i mixern. Blanda alla "torra" ingredienser i en skål eller degbunke.
    2. Rör i äggen och grädden och rör om till en smet. Bred ut smeten på en flat tallrik "med lite kanter" eller i en liten pajform.
    3. "Grädda" i mikron på full effekt i 3-3,5 minuter.
    4. Skär ett kryss i brödet när det fortfarande är varmt. Låt svalna en stund och lätta sedan på brödet med hjälp av en bordskniv.
    5. Obs! Dubbel sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bikbok 3 augusti 2009

    Tack för dina fina recept.

    akila 28 september 2009

    Detta goda bröd använde jag till varma smörgåsar och det blev super

    LadyBump 28 mars 2010

    Har precis gräddat och ätit en bit av detta bröd. Konsistensen var mycket bra, väldigt "brödigt". Tyvärr blev inte smaken så bra, pga den brödkrydda jag använde (färdigblandad brödkrydda) blev alltför dominant, kanske hade 1 krm varit tillräcklig dos.. Ska prova att endast tillsätta hel kummin nästa gång. Jag gräddade mitt bröd i en djup tallrik, det fungerade jättebra (blev litet toppigt på mitten bara). Ett mycket bra recept på ett bra frukostbröd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben