Nötbrowniecupcakes med vitchokladtopping

Serverar: 12 portioner

Supergoda cupcakes som jag hittade på av en kombination av recept. Mäktiga, chokladiga, flottiga, söta men alldeles, alldeles underbara...

Ingredienser

  • 125 g hackad mörk choklad
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl hackade nötter, valfria (paranötter är jättegott här!)
  • Topping
  • 150 g Philadelphia original
  • 150 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Smält hackad choklad och smör på låg värme, rör om väl. Låt svalna något. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker tills pösigt. Vänd ner chokladgeggan, mjöl blandat med bakpulver och nötter. Blanda väl. Skeda i smet i muffinsformar. Grädda 25 minuter.
    2. Vit chokladtopping Smält chokladen på låg värme. Blanda med Philadelphiaost. Rör om tills du fått en slät smet. Sätt i kyl på svalning om du vill kunna spritsa på kakorna. Om du vill använda den direkt, bred ut den på de avsvalnade kakorna. Garnera efter egen fantasi.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elle-98 1 februari 2012

    Muuums, jätte goda har gjort dom 3 gånger nu sen typ 2-3 veckor tillbaks.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben