Saffranskaka med vitchokladtopping och lingon

Tid: 30 minuter

Ett experiment jag gjorde när jag skulle ha fredagsfika på jobbet å det blev riktigt gott! Passar utmärkt till adventsfikat och jul.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 300 g smör
  • 4 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 g saffran
  • 400 g Philadelphiaost
  • 200 g vit choklad
  • ca 2 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda det sedan med det smälta smöret och vispa sedan i mjölk, och äggen. Vispa bara så det blandas.
    3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop det med äggblandningen. Smörj och bröa eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna och häll sedan i smeten. Grädda i 15-20 min. Låt kakan kallna.
    4. Smält chokladen och blanda den med Philadelphiaosten. Bred blandningen över kakan och gör ett fint vågmönster med en gaffel.
    5. Strö på lingonen och du har en underbart vacker och god långpannekaka att skära i lagom bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben