Mjuk saffranskaka

Serverar: 10-12 portioner

Enormt god!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 100 gr smält smör
  • 1 pkt saffran
  • 1 ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, gräddfil, smält smör, russin och saffran. För att saffranet ska lösa sig riktigt, man man först blanda det med några cl sprit.
    2. Häll blandningen i smord och bröad form.
    3. Grädda i 175 grader i 50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    solveig50 21 november 2010

    Smaskens!

    miia69 13 december 2010

    Har använt ett liknade recept tidigare så jag blev glad när jag hittade det här... Eftersom ingen av oss gillar russin hoppade jag över dem och ersatt med hackad vit choklad & kokos, lite sött men gott!

    MB-67 16 december 2012

    Vilken gudomligt god saffranskaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben