Saffranskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig saffranskaka med sockerkaka som grund

Ingredienser

  • 3 Ägg
  • 2 1/2 dl Strösocker
  • 2 tsk äkta Vaniljpulver
  • 1 dl Mjölk
  • 1 pkt (0.5 g) äkta Saffran
  • 50 gr Smör
  • 3 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt vitt och poröst.
    3. Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran. Rör om ordentligt och tillsätt i äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner försiktigt i smeten.
    5. Smörj och bröa en sockerkaksform.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30min.
    7. Låt kakan svalna lite innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben