Saffranskaka med päron

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En jättegod och saftig kaka som kom till när jag hade en massa päron liggande..

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 kuvert saffran
  • 2-3 st rivna päron
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • Ströbröd
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör rumstempererat smör och socker till en jämn smet. Rör i ett ägg i taget. Häll i saffran och de rivna päronen,sedan vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll i smeten. Rör om.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form.
    3. Grädda på nedersta falsen 1 timme i 175 grader. Sikta kakan med florsocker när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben