Saffranskaka i långpanna

Serverar: 30 portioner

En saftig saffranskaka bakad i långpanna.

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 7,5 dl strösocker
  • 200 g smör , smält
  • 2 påsar saffran 0,5 g
  • 6 dl mjölk
  • 6,5 tsk bakpulver
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret och blanda i saffran och mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver.
    3. Blanda nu ihop allt och häll ut i långpannan. Strö pärlsocker över kakan.
    4. Grädda i ca. 25-35 minuter. Grädda inte för länge , kolla med sticka

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Jansingen 17 december 2009

    Jättebra recept. Snabbt att göra och många goda bitar blev det. Om man vill kan man strö över lite flagad mandel också.

    Qvinna 2 december 2011

    Jag bytte ut pärlsockret mot lite grovriven mandelmassa. Mums

    Sarand 22 november 2014

    Enkel och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben