En mycket populär och lättbakad mjukseg kaka
som läggs ihop med mandaringrädde
Ingredienser
75 g hasselnötter
½ dl vetemjöl
1 msk kakao
3 äggvitor
1 1/4 dl socker
FYLLNING
1 burk mandariner ca 300 g
2 dl vispgrädde
GARNERING
smält blockchoklad
Instruktioner
- Finhacka nötterna och blanda med
mjöl och kakao
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt
sockret lite i taget under fotrsatt vispning
Vänd försiktigt ner nötblandningen i
äggvitemassan
- Bred ut smeten i en långpanna
klädd med smort och bröat bak-
plåtspapper, ca 20-30 cm
Grädda mitt i ugnen i 150 grader
15-20 minuter.
- Lyft upp kakan försiktigt med papperet och
låt den kallna övertäckt
- Grovhacka de väl avrunna mandarinerna
och blanda med den vispade
grädden
Skär kakan i bitar ca 3x4 cm
Lägg ihop dem två och två
med mandaringrädden emellan
Ringla smält blockchoklad över
Liknande recept
Kommentarer (0)