Nötchokladbakelse

Serverar: 6 portioner

En mycket populär och lättbakad mjukseg kaka som läggs ihop med mandaringrädde

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 3 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • FYLLNING
  • 1 burk mandariner ca 300 g
  • 2 dl vispgrädde
  • GARNERING
  • smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Finhacka nötterna och blanda med mjöl och kakao Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fotrsatt vispning Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitemassan
    2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smort och bröat bak- plåtspapper, ca 20-30 cm Grädda mitt i ugnen i 150 grader 15-20 minuter.
    3. Lyft upp kakan försiktigt med papperet och låt den kallna övertäckt
    4. Grovhacka de väl avrunna mandarinerna och blanda med den vispade grädden Skär kakan i bitar ca 3x4 cm Lägg ihop dem två och två med mandaringrädden emellan Ringla smält blockchoklad över

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben