Långpannetårta som man skär i bitar.
Garnera med vispad grädde och aprikoser till påsk
Eller med frukt och bär efter säsong
Ingredienser
100 g hasselnötskärnor
4 ägg
1 ½ dl socker
100 g mörk blockchoklad
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Garnering
2 dl vispgrädde
Aprikoser eller frukt och bär efter säsong
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Mal nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Hacka chokladen grovt.
Blanda choklad, nötter, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna 20x30cm.
- Grädda i ca 20 minuter.
- Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Skär den i bitar och garnera med vispgrädde och aprikoser till påsk eller frukt och bär efter säsong.
- Lycka till! Njut
Liknande recept
Kommentarer (0)