Nötchokladbakelse

Serverar: 20 portioner

Långpannetårta som man skär i bitar. Garnera med vispad grädde och aprikoser till påsk Eller med frukt och bär efter säsong

Ingredienser

  • 100 g hasselnötskärnor
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Aprikoser eller frukt och bär efter säsong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen grovt. Blanda choklad, nötter, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna 20x30cm.
    4. Grädda i ca 20 minuter.
    5. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    6. Skär den i bitar och garnera med vispgrädde och aprikoser till påsk eller frukt och bär efter säsong.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben