En supergod kaka hela familjen gillar. Går att göra glutenfri.
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna. Vispa socker och ägg tills det blir poröst och nästan vitt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel och vispa sedan i dem tillsammans med sockret och äggen. Häll till sist ner smöret och hasselnötskärnorna och rör om. Smeta ut i en rund smörad form, och ställ in i ugnen i 20-30 min. Bäst resultat blir förstås om man känner efter med en potatissticka då och då. Glasyren: Koka upp alla ingredienser i en liten kastrull och blanda tills konsistensen känns rätt.
Låter jättegott, men hur är det med glasyren, ska den hällas (bredas?) på kakan medans den är varm, eller ska kakan och/eller glasyren vara avsvalnad?
Om du säger att kakan går att göra gluenfri så får du väl nämna alternativ/mängd, till vtemjölet
Ska baka denna goda kaka nu. Återkommer med mina upplevelser om baket...
Kakan blev lyckad!
Kakan blev lyckad!