Nötfärsbullar

Mina egna köttbullar, barnens favorit, inte magra precis. Men fett är gott...

Ingredienser

  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 2 påsar varma koppen potatis och purjolök
  • 1 stor riven lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk ströbröd
  • 1 kg nötfärs
  • 1 riven köttbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, varmakoppen, grädde eller mjölk och de rivna lökarna. Riv ner buljongen. Låt svälla ca 20 minuter.
    2. Blanda i köttfärsen. Krydda efter smak.
    3. Rulla till valfria stora köttbullar och lägg dom på en ungsplåt med kant, smörj den lätt med smör eller olja. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, tiden beror på hur stora dom är. Mina är som mamma scans köttbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben