Nötfärsbullar med fetaost

Serverar: 4 portioner

De här goda köttbullarna är fyllda med fetaost och färska örter.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 700 g nötfärs
  • 2 msk persilja
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk kajennpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Lägg löken, nötfärs, persilja, koriander, spiskummin, paprikapulver och kajennpeppar i en skål. Pressa ner vitlöken i skålen. Blanda ingredienserna med händerna till en slät smet. Ställ åt sidan ca 30 minuter och låt smakerna utvecklas.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla smeten till runda bullar. Smeten bör räcka till ca 12 stora köttbullar.
    3. Skär fetaosten i tärningar. Tryck in tärningarna i mitten på köttbullarna, jämna till så att de blir släta och jämna. Lägg köttbullarna på plåten och ugnsstek ca 20 minuter tills de är väl brynta och genomstekta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben