Nötgodisar

Serverar: 35 portioner

Hållbara och goda småkakor ur Allas Veckotidning.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Garnering
  • Nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig blandning. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman en smidig deg.
    2. Forma degen till ca 4 cm tjocka rullar. Låt dem ligga svalt och hårdna ett par timmar.
    3. Mal nötkärnorna. Vispa äggvitorna till skum, men inte så hårt som till maränger.
    4. Rör försiktigt ner nötterna och sockret i marängskummet.
    5. Skär degrullarna i skivor, ca 1/2 cm tjocka, och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Bred nötsmeten över kakorna och garnera med en nötkärna i mitten. Grädda kakorna i 200º i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben