Hållbara och goda småkakor ur Allas Veckotidning.
Ingredienser
Deg
150 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
100 g hasselnötskärnor
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
Garnering
Nötkärnor
Instruktioner
- Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig blandning. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman en smidig deg.
- Forma degen till ca 4 cm tjocka rullar. Låt dem ligga svalt och hårdna ett par timmar.
- Mal nötkärnorna. Vispa äggvitorna till skum, men inte så hårt som till maränger.
- Rör försiktigt ner nötterna och sockret i marängskummet.
- Skär degrullarna i skivor, ca 1/2 cm tjocka, och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Bred nötsmeten över kakorna och garnera med en nötkärna i mitten. Grädda kakorna i 200º i 10-12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)