Nötkolapaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Den är mycket god

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 3 dl blandade nötter, t ex hassel, valnöt eller pinje
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min. Vispa ägg, socker, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret.
    3. Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Servera pajen kall med vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mikaelayr 17 januari 2011

    Denna är verkligen supergod! Helt klart en 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben