Fantastiska bottnar - frasiga, nötiga och lättlagade - toppas med två fyllningar.
Glutenfri
Ingredienser
4 dl blandade nötter
2 dl socker
4 äggvitor
Fyllning 1
2 dl vispgrädde
1 msk kakao
2 msk socker
Fyllning 2
500 g kesella kvarg med smak av vanilj
Garnering
3 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till tre rundlar à 24 cm på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lossa genast bottnarna från papperet men låt dem kallna på papperet på plåten.
- Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden. Lägg en botten på ett tårtfat, bred ut fyllning 1, lägg på en till botten och bred ut fyllning 2, lägg på den sista bottnen. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.
Liknande recept
Kommentarer (0)