Nötmarängtårta

Serverar: 8 portioner

Fantastiska bottnar - frasiga, nötiga och lättlagade - toppas med två fyllningar. Glutenfri

Ingredienser

  • 4 dl blandade nötter
  • 2 dl socker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning 1
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 2 msk socker
  • Fyllning 2
  • 500 g kesella kvarg med smak av vanilj
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till tre rundlar à 24 cm på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lossa genast bottnarna från papperet men låt dem kallna på papperet på plåten.
    3. Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden. Lägg en botten på ett tårtfat, bred ut fyllning 1, lägg på en till botten och bred ut fyllning 2, lägg på den sista bottnen. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben