Nötmarängtårta

Serverar: 8-10 portioner

En härlig sommartårta.

Ingredienser

  • 4 dl blandade nötkärnor
  • 2 dl stösocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning 1
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning 2
  • 500 g Kesella vanilj
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda det med strösockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till 3 rundlar à 24cm, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Lossa genast bottnarna från pappret men låt dem kallna på pappret på plåten. Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao med socker och rör ner i grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben