Nötpasta

Mycket gott och nyttigt pålägg.

Ingredienser

  • 200 g nötter(mandlar, solrosfrön, hasselnötter, cashewnötter)
  • 50 g smör( solrosolja)
  • 2 msk honung
  • Några droppar citronsaft
  • Ev en aning äkta vanilj
  • Ev torkad frukt
  • Instruktioner

    Nötterna rostas, mals och blandas med rumsvarmt smör. Honungen och citronsaften tillsätts( ev vanilj). Allt blandas och fylls i skruvlocksburk. Finfördelad torkad frukt kan också ingå i pålägget men minskar då hållbarheten.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    denihed 14 december 2010

    m bnvcxz<f<vn mb

    denihed 14 december 2010

    m bnvcxz<f<vn mb

    Lillill 16 juli 2011

    Ett par frågor: Hur länge kan nötpastan hålla sig, om den står i kylskåp? Vad passar den bra till, kex eller..?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben