Rostade sesamfrön och pålägg

Av de lätt rostade sesamfröna kan också göras ett pålägg liknande nötpasta, se recept, i en söt eller salt variant.

Ingredienser

  • Rostade sesamfrön
  • 200 g sesamfrön, oskalade
  • Sesampasta med kryddor: ( salt)
  • 200 g rostade malda sesamfrön
  • 75 g olja
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk koriander
  • (salt)
  • Sesampasta med honung: (söt)
  • 200 g rostade malda sesamfrön
  • 50 g olja
  • 2 msk honung
  • Saften av en 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Rostade sesamfrön: Tvätta oskalade sesamfrön noggrant och bred ut på dem på en handduk. När fröna nästan är torra, läggs de på en bakplåt och rostas lätt i 80- 100 grader i ca 1 timme.
    2. Rör om emellannåt så att rostningen sker jämnt. Fyll sesamfröna på skruvlocksburk, när de svalnat.
    3. För att bevara doft- och aromämnena stöts eller mals fröna först kort före förbrukningen. (En kaffekvarn kan vara till hjälp)
    4. De malda sesamfröna kan strös på en smörgås med enbart smör eller ovanpå en brödskiva med naturell kvarg.
    5. Sesampasta med kryddor: Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.
    6. Sesampasta med honung: Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben