Nöttryffel

Serverar: 25 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl florsocker
  • 50 g finhackade nötter
  • Garnering
  • Råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning.
    2. Rör i smör och florsocker. Rör till en slät smet. Tillsätt finhackade nötter. Ställ chokladen att stelna kylskåpet.
    3. Forma runda kulor av tryffeln. Rulla dem i Råsocker Strö. Lägg kulorna i små pappersformar och förvara dem kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben