Frestande valnötskakor

Serverar: 20 portioner

Drömkakan för dig som gillar choklad och nötter. Gör tryffelkrämen i god tid, det tar en stund innan den stelnar till rätt konsistens.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g nougat
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk fint hackade valnötter
  • Chokladbotten
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g mjukt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 200 g hackade valnötter
  • Garnering
  • 20 valnötter
  • Instruktioner

    1. Nöttryffel: Koka upp grädden. Hacka choklad och nougat och låt det smälta i den varma grädden. TIllsätt smöret. Hacka valnötterna fint och rör i dem. Låt svalna och sedan stelna till spritsbar konsistens. Känn efter med jämna mellanrum så att den inte blir för hård.
    2. Chokladbotten: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda smör och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackade valnötter. Tillsätt det i chokladsmeten och blanda till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Spritsa nöttryffeln på rutorna och garnera med valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben