Drömkakan för dig som gillar choklad och nötter. Gör tryffelkrämen i god tid, det tar en stund innan den stelnar till rätt konsistens.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
75 g nougat
1 msk rumsvarmt smör
2 msk fint hackade valnötter
Chokladbotten
100 g mörk choklad
200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
200 g hackade valnötter
Garnering
20 valnötter
Instruktioner
- Nöttryffel:
Koka upp grädden. Hacka choklad och nougat och låt det smälta i den varma grädden. TIllsätt smöret. Hacka valnötterna fint och rör i dem. Låt svalna och sedan stelna till spritsbar konsistens. Känn efter med jämna mellanrum så att den inte blir för hård.
- Chokladbotten:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda smör och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackade valnötter. Tillsätt det i chokladsmeten och blanda till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Skär i rutor. Spritsa nöttryffeln på rutorna och garnera med valnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)