Kakan är fantastiskt god men mäktig, och räcker därför till många.
Ingredienser
100 g valnötskärnor
150 g mörk choklad, grovhackad
½ dl vetemjöl
4 ägg
2 dl strösocker
150 g smör
Garnering
50 g valnötter
1 msk florsocker
1 dl jordgubbar
Instruktioner
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade.
Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.