Choklad- och valnötskaka

Serverar: 10 portioner

Kakan är fantastiskt god men mäktig, och räcker därför till många.

Ingredienser

  • 100 g valnötskärnor
  • 150 g mörk choklad, grovhackad
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • Garnering
  • 50 g valnötter
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
    2. Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade.
    3. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
    4. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
    5. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
    6. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben