Anis- och valnötskakor

Serverar: 30 portioner

Anis ger en spännande touch till dessa kakor – fantastiskt goda!

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 1 msk anis
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • Till dekoration
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Finhacka valnötterna och krossa anisen i en mortel. Arbeta hastigt samman samtliga ingredienser till en deg, antingen för hand eller i en matberedare. Forma degen till två rullar som är 2–3 cm i diameter vardera. Plasta in och låt ligga kallt i minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
    2. Skär degen i cirka 5 mm tunna skivor. Det går enklast om degen är väl kyld och kniven riktigt vass. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och tryck ner en del av en valnöt i varje kaka.
    3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben