Anis- och dragonkakor med valnötter

Serverar: 24 portioner

Anis och dragon i kakor? Låter spännande. Ska absolut göra dem på jobbet.

Ingredienser

  • 200 g smör, mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk anis, malen i mortel
  • 1/2 dl Swegro färsk dragon, hackad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl valnötter, hackade
  • Valnötter till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, vaniljsocker, strösocker och farinsocker med elvisp. Vänd i anis och dragon. Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg. Tillsätt valnötterna och nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en 4 cm tjock rulle. Skär upp rullarna i tolv bitar, ca 2 cm tjocka. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Platta till kakorna lite och sätt i en bit valnöt. Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg. Låt kakorna kallna på galler. Ringla eventuellt över lite smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben