Anis och dragonkakor med valnötter

Serverar: 24 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" bjöd de inte på "Anis och dragonkakor med valnötter" som en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Men du kan nu bjuda på dem!

Ingredienser

  • 200 g smör, mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk anis, malen i mortel
  • ½ dl färsk dragon, hackad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl valnötter, hackade
  • Valnötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, vaniljsocker, strösocker och farinsocker med elvisp. Vänd i anis och dragon. Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg. Tillsätt valnötterna och nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
    3. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en 4 cm tjock rulle. Skär upp rullarna i tolv bitar, ca 2 cm tjocka.
    4. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Platta till kakorna lite och sätt i en bit valnöt.
    5. Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg. Låt kakorna kallna på galler.
    6. Ringla eventuellt över lite smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben