Nonstopkakor

Serverar: 60 portioner

Gissa om ungarna gillade kakorna?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1½ dl potatismjöl
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1/4 tsk hjorthornssalt
  • Garnering
  • Nonstop-karameller
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, grädden samt citronskalet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och hjort-hornssalt och rör ned det i äggsmeten. Arbeta ihop det till en smidig deg och lägg den svalt en stund.
    2. Grädda en provkaka. Är äggulorna stora behövs den större mjölmängden. Kavla ut degen ganska tunt och ta med mått ut runda kakor.
    3. Lägg dem på smord plåt och grädda i 200 grader. Låt kakorna svalna.
    4. Smält lite blockchoklad och pensla på kakorna och lägg några nonstopkarameller på varje kaka. Antalet minuter i ugnen är nog lite individuellt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben