Nougatmazarin

Serverar: 15-20 portioner

Julgott

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g mjöl
  • 100 g socker
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • Mazarinmassa
  • 200 g mandelmasa
  • 110 g smör (rumstempererat)
  • 2 ägg (rumstempererade)
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda alla ingredienser. Plasta in degen och ställ den kallt, gärna över natten. Kavla ut degen (ca 3 mm tjock), stick ut rundlar och tumma ut dem i mazarinformar.
    2. Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret. Tillsätt äggen och blanda samman väl. Fyll ½ cm massa i varje form. Kavla ut nougat med lite mjöl på kaveln, ca 3 mm tjockt. Skär ut bitar och lägg en bit i varje mazarin.
    3. Fyll på med mazarinmassa till ungefär 2 mm under kanten. Baka i ugn på 175°C på mittersta falsen, ca 20 minuter.
    4. Ta ut kakorna ur ugnen, lägg dem upp och ner och låt dem kallna. Sikta över florsocker före servering.
    5. Använd en schablon för att skapa olika mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben