Choklad- hallon och nougatmazariner

Serverar: 12 portioner

Chokladmördeg med nougat, mandelfyllning och hallonglasyr. I en och samma kaka. Kan det bli godare?!

Ingredienser

  • Chokladmördeg
  • 170 g vetemjöl
  • 30 g kakao
  • 100 g smör
  • ½ tsk salt
  • 3 msk socker
  • 1 äggula
  • 200 g nougat
  • Mandelfyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g mjukt smör
  • 3 ägg
  • Hallonglasyr
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • ¼ dl hallonsylt
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Chokladmördeg: Nyp med fingrarna ihop vetemjöl, kakao, smör, salt och socker till en jämn deg. Tillsätt äggulan och knåda tills allt är blandat. Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kyl i 1 timme.
    2. Ta ut degen och tryck ut den i små smorda och mjölade formar. Smält nougaten. Häll ett tunt lager i varje form. Låt stelna.
    3. Mandelfyllning: Vispa med elvisp ihop mandelmassan och smör till en slät kräm. Tillsätt äggen och vispa ihop krämen. Häll krämen i en spritspåse. Spritsa ut krämen så att formarna fylls till 3/4. Grädda i ca 20 minuter.
    4. Vispa ihop ingredienserna till hallonglasyren. Häll den i en spritspåse. Spritsa ut glasyren på mazarinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben