Nougatpaj

Serverar: 10 portioner

Smarrig

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 150 g smält smör
  • Nougatmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 lime (saften + det rivna skalet)
  • 100 g nougat, rumstempererad
  • 1 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • Ev lite riven blockchoklad att garnera med
  • Ev valfria bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Kör digestiven i matberedare tillsammans med smöret. Bred ut blandningen i en rund kakform med löstagbar botten.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter. Vispa under tiden grädden hårt med sockret. Vispa sedan i en annan bunke créme fraichen med den rumstempererade nougaten, limesaften och limeskalet. Blanda ihop med den vispade grädden.
    3. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och kör bladen i mikron i 5-10 sekunder, blanda in i nougatmassan. Bre ut massan över kexbottnen. Riv över lite blockchoklad. Ställ pajen i kylen ca 1 timme. Garnera med ev med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben