Päron- och nougatpaj

Serverar: 4 portioner

Just päron och nougat passar fint ihop men även äpple eller krusbär är goda alternativ. Tag vad du har i skafferiet och prova dig fram. Om du pudrar kakan med kakao och dekorerar med päronklyftor blir den ännu festligare.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl Crème Fraiche 34 %
  • 75 g nougat i bitar
  • 2 ägg
  • 2 stora fasta päron
  • Instruktioner

    Knåda ihop en smidig deg av ingredienserna till pajen slå in i plast och låt vila i kyl ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform med degen picka i botten med en gaffel. Täck med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Värm Crème Fraiche och nougat försiktigt rör tills nougaten smälter. Tag blandningen från plattan och rör ner äggen. Skala kärna ur och tärna päronen. Lägg pärontärningarna i pajskalet och slå över nougatcrèmen. Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen börjat stelna. Låt pajen kallna innan du serverar den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben