Päron- och spenatsallad med valnötter och citronricotta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 4 päron , skivade tunt
  • 1/2 burk Zeta Ricotta , 250 g
  • 1/2 citron , finrivet skal och saft
  • 5 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 2 påsar färsk spenat à 70 g
  • 50 g Zeta Pecorino Romano D.O.P
  • eller Zeta Parmigiano Reggiano , hyvlad med en potatisskalare
  • Salt och peppar
  • Tips
  • Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept
  • Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.
    2. Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.
    3. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta, strö över pecorino och nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben