Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

Serverar: 4 portioner

God förrätt.... Ljuvligt god och festlig soppa med skummande yta och en topping av päron och valnötter. För en helt vegetarisk meny servera denna som förrätt. Servera Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto till huvudrätt och avsluta med Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad. Samtliga finns bland mina recept.

Ingredienser

  • 500 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljong-tärningar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g valnötskärnor
  • 1 fast päron
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
    2. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, 10 – 12 min.
    3. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och peppar.
    4. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
    5. Kärna ur och tärna päronet. Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter och gräslök.
    6. Värm mjölken och vispa till ett skum.
    7. Servera soppan i portionsskålar. Lägg skummet på soppan och strö över hacket.
    8. Tips! Servera med vitt vin till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 22 oktober 2010

    Tack såååå mycket! Jag gjorde denna soppan för några år sedan och sedan tappade bort receptet och namnet. Tack vare dig har det igen! Vi var flera son åt och tyckte mycket om soppan så det blir inte svår att betygsätta den. 5 så klart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben