Päron- och pinjepaj
Serverar:
8 portioner
God god, mycket god dessertpaj...
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
125 g Arla svenskt smör
1 äggula
Fyllning
3-4 päron
75 g pinjenötter
75 g Arla smör
¾ dl strösocker
2 msk Arla vispgrädde
1 ½ msk vetemjöl
½ citron, rivet skal
Till servering
2 dl Arla vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.
Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg dem i pajskalet och bred över nötsmeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Päron- och kycklingsoppa
6-8
Päron- och konjakstryffel
5
25
Päron- och hallonfylld vetekaka
8
Päron- och spenatsallad med valnötter och citronricotta
20 min
4
Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack
5
4
1
Kassler eller Julskinka med päron och cider
4-5
Sötsur bärchutney
Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm
6
Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad
5
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!