Päron- och pinjepaj

Serverar: 8 portioner

God god, mycket god dessertpaj...

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 125 g Arla svenskt smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3-4 päron
  • 75 g pinjenötter
  • 75 g Arla smör
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk Arla vispgrädde
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • ½ citron, rivet skal
  • Till servering
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
    3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
    5. Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.
    6. Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg dem i pajskalet och bred över nötsmeten.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
    8. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben