Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad
Gyllene dessert i två smakliga delar - lenaste mousse och söta apelsinskivor.
Denna dessert är en perfekt avslutning på en vegetarisk meny.
Servera Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack som förrätt.
Servera Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto till huvudrätt
och avsluta med denna dessert.
Samtliga finns bland mina recept.
Ingredienser
Mousse
2 dl vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
Apelsinsallad
4 apelsiner
1 dl strösocker
1 dl apelsinjuice
Instruktioner
- Mousse:
Vispa grädden med saffran.
- Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i glas.
Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.
- Salladen:
Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare. Strimla skalet. Skala och skiva apelsinerna.
Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt.
Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör tills sockret smält. Häll såsen över apelsinerna.
- Servera apelsinsalladen till moussen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde denna efterrätt till Ny-års middan,alla blev storm förtjusta över den goda smaken. Kommer att göra denna efterrätt fler gånger. Mvh Vebon