Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

Serverar: 6 portioner

Gyllene dessert i två smakliga delar - lenaste mousse och söta apelsinskivor. Denna dessert är en perfekt avslutning på en vegetarisk meny. Servera Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack som förrätt. Servera Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto till huvudrätt och avsluta med denna dessert. Samtliga finns bland mina recept.

Ingredienser

  • Mousse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl Kesella
  • Apelsinsallad
  • 4 apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Mousse: Vispa grädden med saffran.
    2. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.
    3. Salladen: Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare. Strimla skalet. Skala och skiva apelsinerna. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör tills sockret smält. Häll såsen över apelsinerna.
    4. Servera apelsinsalladen till moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vebon 3 januari 2011

    Gjorde denna efterrätt till Ny-års middan,alla blev storm förtjusta över den goda smaken. Kommer att göra denna efterrätt fler gånger. Mvh Vebon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben