Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm

Serverar: 6 portioner

En pampig men superenkel avrundning på måltiden. Vi använde raka dricksglas. Hemligheten i att lyckas med charlotten ligger i fingerfärdigheten med att snabbt vända kexen i likör och apelsinsaft.

Ingredienser

  • 1 burk konserverad frukt, t ex päronhalvor
  • 3 msk lemon curd
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk apelsinlikör
  • 3 msk apelsin, pressad
  • 18 st vicenzovokex, s k tiramisukex
  • 6 st glas med rak kant
  • 12 st remsor av bakplåtspapper
  • Till servering
  • 1 dl körsbär
  • 1 dl physalis
  • 1 dl vinbär
  • Instruktioner

    1. Låt päronen rinna av. Mixa dem tillsammans med lemon curd och mascarponeost med mixerstav eller i matberedare.
    2. Gör ett kryss av två bakplåtspappersremsor i glasen. Låt dem sticka upp en bit ovanför glasets kant så blir charlotten lättare att lyfta upp.
    3. Blanda likör och apelsinsaft. Bryt eller skär kexen mitt itu. Vänd snabbt kexen i likören allt eftersom de används. Ställ de likörvända kexen runt om i glasen. Fördela päron- och lemon curd-fyllningen mitt i. Ställ kallt i minst 2 timmar.
    4. Lyft upp charlotten på assietter och servera med färsk frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben