Ljummen chokladdessert med exotisk frukt

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • Fruktsallad
  • 2 passionsfrukter
  • 2 papaya
  • 1 ananas
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Färsk grovhackad mynta efter egen smak
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen (kakaohalten bör inte överstiga 75%). Smält den försiktigt med smöret på svag värme under omrörning.
    2. Vispa ägg, äggulor och socker. Rör ner chokladsmöret i äggvispet och häll upp i portionsformar eller kaffekoppar. Ställ svalt i minst 3 timmar eller över natten så att de stelnar.
    3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Skala och skär resterande frukter i centimeterstora bitar. Koka vatten och strösocker i en kastrull tills sockret har smält. Vänd ner frukten i sockerlagen. Låt kallna. Tillsätt myntan.
    4. Sätt ugnen på 175°. Grädda chokladdesserterna i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Servera direkt med fruktsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben