Exotisk köttgryta med frukt

Serverar: 4 portioner

God gryta med doft av curry

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av griskött eller färsk benfri skinka
  • 1 gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen peppar
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mellangrädde
  • 10-12 mjuka aprikoser
  • 1 liten burk ananasbitar
  • 50 g pinjenötter
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
    2. Skala löken och hacka den. Fräs lök och curry i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan. Krydda med salt och peppar.
    3. Tillsätt kalvfond och vatten. Låt grytan puttra under lock ca 20 minuter.
    4. Dela aprikoserna och rör ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter.
    5. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Rör ner avrunnen ananas och pinjenötter i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja. Bjud kokt ris eller couscous till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben