Sötsur bärchutney

Gott till kötträtter.

Ingredienser

  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 500 g röda vinbär
  • 1-2 tsk riven ingefära
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 1 bit kanelstång
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk malen cayennepeppar
  • 20 g Hermesetas Lättströ
  • ½ flaska Certo
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur päronet och äpplet. Skär i små kuber.
    2. Skölj och rensa vinbären. Blanda päron- och äppelbitar, vinbär, vinäger, kanelstång, lagerblad och cayennepeppar i en kastrull. Låt koka i 10 minuter på medelvärme.
    3. Tillsätt Hermesetas Lättströ och Certo. Koka ytterligare 1 minut.
    4. Häll i rena glasburkar.
    5. Sätt på locken direkt och låt kallna. Hållbarhet: 6 månader i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben