Päron- och hallonfylld vetekaka

Serverar: 8 portioner

En mera mäktig men god dessert!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl socker
  • 50 g smör, smält
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 4,5 dl mjöl
  • 2 st päron av fast och hård kvalitet
  • 200 g frysta hallon
  • 2 dl mandel, finhackad
  • 1 dl russin
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl kesella
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjöl
  • 1 st citron, saften och skalet från
  • Instruktioner

    1. Vetedeg: Smula ner jästen i fingervarm mjölk och blanda i ägget, sockret, smöret och kardemumman. Rör ner mjölet och knåda till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen kladdar. Låt det jäsa i 30 minuter.
    2. Kavla ut degen och lägg den i en ugnsfast form med halvhöga kanter. Täck formen med degen så att degen räcker över och lite utanför formens kanter.
    3. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär ner päronen i mindre bitar. Blanda päronen med hallonen, mandeln och russinen. Vispa äggen och sockret poröst och blanda därefter i kesellan, bakpulvret och mjölet. Tillsätt skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare. Lägg fruktblandningen i formen och häll över smeten. Ugnsbaka i ca 30-40 minuter. Pudra med florsocker innan serveringen. Denna dessert går bra att serveras både varm och kall

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben