En lite nytig kaka gjord på vetegroddar och grahamsmjöl. Liten men eggande god!
Ingredienser
12 msk smör
3 dl råsocker
2 ägg
1 dl vetegroddar
5 dl grahamsmjöl
6 msk extra fint vetemjöl, siktat
125 g choklad
Instruktioner
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen och vispa väl. Rör ner vetegroddar och mjöl. Samla degen med händerna.
Rulla rågade teskedar av degen till bollar och lägg dem på en smord plåt. Lämna utrymme så att kakorna kan breda ut sig under tillagningen.
Platta till kakorna lite med en gaffel och grädda dem sedan i 180 grader varm ugn i 15-20 minuter, eller till de är guldgula. Låt dem stå och svalna på plåten i några minuter innan de flyttas över till ett galler för att svalna helt.
Smält chokladen och doppa kakorna i den så att chokladen täcker bottnarna och når en bit upp på sidorna. Låt överflödig choklad droppa tillbaka ner i skålen. Lägg kakorna på bakpapper och ställ kallt tills de stelnat. Servera.