Vetekaka med äpplen

Med bakpulver bakar du snabbt en god vetekaka

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2-3 äpplen
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Blanda samman mjölet med bakpulver och socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
    3. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
    4. Tryck ut degen i en smord form, ca 28 cm i diameter.
    5. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Tryck ner dem i degen.
    6. Strö över socker och kanel.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Flytta sedan upp kakan och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
    8. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler under bakduk. Kakan är godast nygräddad.
    9. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    intill 7 oktober 2008

    Hej ros! Jag har bakat vetekaka med äpple den var jättegod, och lätt att göra. Den kommer jag att baka fler gånger. Den är ju lätt att göra om man får oväntat besök. Ha en bra dag.

    aksund 28 februari 2009

    Mycket god och lätt att göra ... Denna har jag gjort flera ggr och den får alltid toppbetyg av mina glupsa gäster =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben