Hallonfylld marängdröm.

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 2 timmar

Marängchips toppade med hallon & maräng grädde. Funkar super med glass.

Ingredienser

  • Maräng
  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Några droppar citron
  • Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 tsk socker
  • Ett uns av florsocker
  • Allt spill från marängerna
  • Glass till servering
  • Instruktioner

    1. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna pösigt. Tillsätt sedan 1 dl strösocker i taget. Vispa till sockerkristallerna är helt borta. Spritsa sedan ut små tunna plättar på ett bakplåtspapper. In i ugnen i ca 70-80 min.
    2. Fyllning: Vispa grädde och smula samtidigt ner hallonen några i taget till dess att grädden fått en härligt rosa nyans. Rör eventuellt ner söndriga maränger och sockret.
    3. Spritsa eller kleta grädden på 2 chips och sätt sedan dom på varandra och avsluta med ett chips som lock.
    4. Riv eventuellt citronskal eller dekorera med annat som mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben