Hallonfyllda pannkakor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Pannkakassmet
  • 2 1/2 -3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • Hallonfyllning
  • 1 pkt djupfrysta hallon ca 200 g
  • 500 g naturell Keso
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    Tillagning: Börja med pannkakorna. Blanda mjöl, och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev fetet och rör ner det i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända på pannkakan. Hallonfyllning: Halvtina hallonen. Låt keson rinna av i en sil i ca 15 min. Blanda keso, 2/3 av hallonen, apelsinjuice och flrosocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik i hop till ett paket. Garnenra med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben