Marängdröm med rabarberskum och söta bär

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 45 minuter

Receptet till denna ljuvliga tårta kommer från tidningen Isabellas.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 4½ äggvitor
  • 2 dl socker
  • 200 g mandlar med skal
  • Rabarbergrädde
  • 300 g rabarber
  • 2 dl rörsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 500 g blandade färska bär, jordgubbar, hallon, blåbär
  • Instruktioner

    1. Mandelbotten: Vispa vitorna hårt, tillsätt socker och vispa åter till hårt skum. Hacka mandlarna grovt och vänd ner dessa i äggvitorna. Fördela massan i en rund form med diameter på 26-28 cm, klädd med bakplåtspapper.
    2. Grädda i 175 grader varm ugn i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
    3. Rabarbergrädde: Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och fördela i en ugnsfast form, klädd med bakplåtspapper. Strö över socker, potatismjöl och kornen från vaniljstången. Lägg med vaniljstången (den ger extra smak) och grädda rabarbern i 20 minuter i 175 grader.
    4. Låt svalna helt, ta bort vaniljstången och rör ihop rabarbern till en jämn massa. Vispa grädden och vänd ner rabarbermassan. Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och dekorera med färska bär.
    5. Tidsåtgången gäller om rabarber och marängbotten gräddas samtidigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben