Choklad- och hallonfyllda smördegsrullar

Serverar: 10 portioner

Frasiga smördegsrullar med läcker choklad- och hallonfyllning är en lyckad kombination. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

  • 5 djupfrysta smördegsplattor
  • Fyllning
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g mandelmassa
  • 3 dl hallon
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Flagad mandel
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegsplattorna.
    2. Bryt chokladen till fyllningen i bitar. Koka upp grädden och tillsätt chokladbitarna under omrörning. När chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
    3. Kavla varje smördegsplatta till 10x20 cm. Lägg en sträng chokladfyllning i långsidans ovankant på varje platta, 1 cm innanför kortändarna. Lämna 1 cm i mitten utan fyllning. Riv mandelmassan över chokladfyllningen och toppa med hallon.
    4. Rulla ihop varje platta. Tryck till med ett knivskaft i ändarna så att inte fyllningen rinner ut under gräddning. Tryck till ordentligt på mitten där det saknas fyllning, så att degen trycks samman och delar varje rulle i två.
    5. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt med skarven i botten. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben