Smördegsrulle

Enkel men god smördegsrulle som kan varieras på många olika sätt. Gott till kvällsmyset.

Ingredienser

  • 650 gr smördegasplattor( eller två st )
  • 1 lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten konservburk svamp
  • Skinka( el annat på lägg kassler el något kött som blivit över)
  • Persilja
  • 1-2 tomater
  • Oregano
  • 5-7 dl riven ost
  • Salt
  • Sv.peppar
  • Instruktioner

    1. Riv löken och bryn den i olivoljan. Tillsätt paprikorna som är skurna i små bitar, pressa i vitlöksklyftan,sätt i svamparna.
    2. Krydda med salt och svartpeppar.Låt fräsa tills allt är mjukt.
    3. Ta ut smördegsplattorna och kavla ut dem lite.Lägg riven ost i mitten, så det blir en lång rad, men inte ända ut för det skall ju gå att vika ihop degen.
    4. Lägg fyllningen ovanpå den rivna osten och sedan på med skinkan eller det köttet som ni valt. Toppa med tomaten som är skurna i skivor.
    5. Strö över lite oregano och ytterligare riven ost. Vik in tvärkanterna och långkanterna så det blir som en rulle eller ett avlångt paket.
    6. Lägg rullarna på ett smörpapper på en plåt och in i ugnen, 200 grader ca 30 minuter.(Ni ser när rullen har fått fin färg) God aptit. Serveras gärna med en sallad till och ev tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 30 juli 2011

    Mycket god smördegsrulle kommer att göra om dej 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben