Festlig smördegsrulle

Serverar: 6-8 portioner

Denna frasiga rulle har en otroligt krämig och god fyllning. Den kan också bli en festlig huvudrätt om den serveras med en fräsch sallad.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 6 smördegsplattor
  • 1 litet ägg eller kallt vatten till penslingen
  • Fyllning
  • 50 g pinjenötter
  • 200 g philadelphiaost, ev med örter
  • 40 g riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk koriander eller blandade färska örter
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • ½ krm salt
  • 1 knivsudd svartpeppar
  • 100 g rökt, skivad skinka
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tina smördegsplattorna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt dem svalna.
    2. Lägg philaddelphiaost, nötter, parmesanost, pressad vitlök, örtkryddor och citronsaft i en mixer/matberedare och kör tills allt blandats. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Kavla samman smördegsplattorna till en rektangel, ca 40x30 cm. Pensla skarvarna med lite vatten eller uppvispat ägg. Skär av en degremsa till dekorationen.
    4. Täck degen med skinka, lämna en kant runtom. Bred försiktigt på ost- och örtkrämen. Rulla ihop längden från kortsidan och tryck ihop ändarna. Lägg över rullen på plåten. Skär degremsan i centimeterbreda längder.
    5. Pensla rullen med uppvispat ägg och dekorera med degstrimlor. Grädda i ca 45 minuter tills längden är frasig och gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben